mandag 21. november 2011

Gullkorn fra pensum – om karisma

«I målstyringens første fase, i 1980- og 1990-årene, ble målene gjerne formulert som visjoner, og det var en forventning om at topplederens visjonsmål skulle inspirere de ansatte til økt arbeidsinnsats. En klar lederkvalitet i denne perioden var derfor å være visjonær og karismatisk. Karismatisk er en betegnelse som vi bruker om personer som er svært sjarmerende og har en velutviklet evne til å kommunisere på flere plan. Den tidligere amerikanske presidenten Bill Clinton betraktes for eksempel som en meget karismatisk person» (Lillejord, Manger, & Nordahl, 2010, s. 177).

Fra pensum på praktisk-pedagogisk utdanning (PPU3120) ved Universitetet i Oslo.

Kilde:
Lillejord, S., Manger, T. og Nordahl, T. (2010). Livet i skolen 2. Grunnbok i pedagogikk og elevkunnskap: Lærerprofesjonalitet. Bergen: Fagbokforlaget.

4 kommentarer:

 1. Akk. Men ellers er "Livet i skolen" grei nok?

  SvarSlett
 2. Tja jo, men per nå regner jeg meg ikke som en pålitelig eller objektiv vurderer av noe som helst. Men synes de har lagt seg på et språklig nivå som ligger omtrent mellom samfunnsfagboken vi brukte i 1STE på Pers, og det jeg (fordomsfull som jeg er) antar er et gjennomsnittlig høgskolelingo. Men LiS er vel skrevet med grunnskolelærerutdanningsstudentene som primær målgruppe.

  SvarSlett
 3. Du har börjat med uppgaven ser jag? :)

  SvarSlett
 4. Jeps! Som samtidig, for de fleste av oss, er synonymt med å begynne å lese pensum :-)

  SvarSlett